Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهر: معاون توسعه محله ای سازمان نوسازی شهر تهران گفت: تراکم تشویقی و ضوابط ویژه ای که در طرح تفصیلی لحاظ شده از خیلی از مشوق های مالی دیگر کمک بیشتری به تسریع در روند نوسازی بافت فرسوده داشته است.
میترا کریمی، معاون توسعه محله ای سازمان نوسازی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار شهر درباره نقش طرح تفصیلی در نوسازی بافت فرسوده گفت: در طرح تفصیلی که از سال 91 تصویب و ملاک عمل قرار گرفته بخش ویژه ای به عنوان بافت فرسوده و مشوق هایی که برای این بافت در نظر گرفته شده و مسائلی در زمینه شهرسازی، ضوابط و تراکم در آن مشخص شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او با بیان اینکه بخش قابل توجهی از نوسازی در بافت فرسوده به دلیل مشوق ها و تسهیلاتی بوده که برای بافت فرسوده ارائه شده است، افزود: یکی از مهمترین مشوق ها و تسهیلات در بافت فرسوده بحث تراکم است؛ شاید بتوان گفت که تراکم تشویقی و ضوابط ویژه ای که در طرح تفصیلی لحاظ شده از خیلی از مشوق های مالی دیگر نیز کمک بیشتری به تسریع در روند نوسازی بافت فرسوده داشته است.
کریمی با اشاره به اینکه طرح تفصیلی تهران بر اساس رویکرد پهنه بندی شکل گرفته، ادامه داد: 22 شرکت مهندسین مشاور برای 22 منطقه شهر تهران متناسب با شرایط هر محدوده و منطقه طرح تفصیلی را البته در یک چارچوب و مقیاس تدوین کرده است. به عنوان مثال نوسازی در بافت فرسوده منطقه 12 که بخش های قابل توجهی از آن بافت تاریخی تهران را تشکیل می دهد قطعا متفاوت از بافت فرسوده سایر مناطق است و این مساله در طرح تفصیلی لحاظ شده است.
به گفته کریمی هر طرحی یک سری مسائل و مشکلات نیز در پی دارد اما با این حال مشوق های مناسب در طرح تفصیلی توانسته نوسازی را به جریان بیندارد.
او اضافه کرد: در برخی نقاط پلاکی ریزدانه به دلیل عدم مشارکت در تجمیع با پلاکهای اطراف بین یک سری پلاک نوساز باقی مانده و با شرایط و ضوابط فعلی یا امکان ساخت ندارد یا حتی اگر امکان ساخت داشته باشد نیز به دلیل کم بودن مساحت زمین و بنا این اقدام به صرفه نیست،از این رو معاونت شهرسازی شهرداری تهران با مدل جدیدی تحت عنوان پروژه «خط آسمان» در حال این مساله است. یعنی پلاک هایی که بین یک سری پلاک های دیگر که نوسازی شدند باقی ماندند نه صرفا در بافت فرسوده بلکه در همه محدوده ها می توانند از یک ضوابط عادلانه ای برخوردار شوند و فارغ از اینکه اندازه قطعه آنها چند متر است این مساله را حل کنند.
معاون توسعه محله ای سازمان نوسازی شهر تهران با تاکید بر اینکه طرح تفصیلی همیشه قابلیت بازنگری و اصلاح دارد، یادآور شد: موضوعی که در بحث تعداد طبقات و ارتفاع ساختمان ها در حال انجام است، ضابطه ای است که قرار است برای کل طرح تفصیلی تهران اتفاق بیفتد.
برخی از شهرداران مناطق 22 گانه تهران در گفت و گو با خبرنگار شهر، به وجود مشکلاتی در بخش بافت فرسوده اشاره و بر لزوم بازنگری در این طرح تاکید کردند که در ادامه به چند مورد از این مشکلات اشاره می شود:
شهر نباید به سمت محدوده های شیب دار و کوهپایه حرکت کند
سید مصطفی موسوی شهردار منطقه 9 درباره مشکلات بافت فرسوده در طرح تفصیلی این منطقه گفت: به عنوان مثال در طرح تفصیلی به مردم گفته می شود که بیشتر از سه طبقه نمی توانند، از آنجایی که مردم منطقه 9 وضعیت مالی مناسبی ندارند نیاز به مشارکت سرمایه گذار و سازنده است که آنها نیز نظرشان این است که کمتر از چهار طبقه به صرفه نیست، بنابراین نوسازی هرگز انجام نمی شود و این بافت فرسوده می ماند.
او با اشاره به اینکه این اشتباه شاید تا 100 سال آینده هم به صورت کامل قابل جبران نباشد، ادامه می دهد: بعد از این اتفاقات در تعریف و تصویب طرح جامع و تفصیلی بی توجهی به مسائل اختلاف طبقاتی و اجتماعی ادامه پیدا کرد. مثلا اینکه در مناطقی که ریزدانگی دارد و توان تامین پارکینگ ندارند حداکثر سه طبقه مجوز می دهیم و سرمایه گذار رغبتی برای حضور در این مناطق ندارد.
موسوی با بیان اینکه اساسا توسعه شهر به سمت محدوده های شیب دار و کوهپایه کار غیر عقلایی است، افزود: در سیر مهاجرتها به تهران به جای اینکه بافت های فرسوده در مناطق ضعیفتر رونق بگیرند و فاصله طبقاتی کاهش پیدا کند، سرمایه ها را به شمال شهر بردیم و بنابراین بافت های فرسوده باقی ماندند، در حالی که در شمال شهر حتی اگر بافت فرسوده هم وجود داشته باشد ساکنان شان می توانند خودشان نوسازی کنند و نیاز به سرمایه گذار بیرونی ندارند. از همین رو شاهد بودیم که ساختمان های سالم که تا چندین سال قابلیت زندگی و استفاده داشتند در شمیران کوبیده و نوسازی شدند.
شهردار منطقه 9 با تاکید بر اینکه باید طرح بلند مرتبه سازی را به مقوله بافت فرسوده گره بزنیم، بیان کرد: اگر کسی بخواهد بلندمرتبه سازی کند باید او را مکلف کنیم که یک مساحت مشخص از بافت فرسوده را به طرق مختلف تعریف شده از بافت فرسوده خارج کند اما اگر قرار باشد مانند گذشته عمل شود سرمایه ها بعد از منطقه یک به مناطق 5 و 22 سرازیر می شود.
منطقه 10 بیش از سایر مناطق به بازنگری در طرح تفصیلی نیاز دارد
مجید رباطی، شهردار منطقه 10 با بیان اینکه این منطقه بیش از سایر مناطق به بازنگری در طرح تفصیلی نیاز دارد، گفت: با توجه به اینکه بایستی در بافت فرسوده منطقه نفوذ و محرک ایجاد کرد؛ بازنگری در طرح تفصیلی یک امر ضرورری است. طرح تفصیلی هر منطقه باید مختص خودش باشد و امروز به جهت اینکه این طرح به صورت منطقه ای دیده نشده، به املاک زیر 180 متر در منطقه 10 اجازه ساخت چهار طبقه داده نمی شود بنابراین به دلیل اینکه صرفه اقتصادی برای سازندگان و مالکان وجود ندارد، کسی به سمت اخذ پروانه نمی رود.
منطقه 17 نیازمند تغییر در برخی پهنه های طرح تفصیلی است
داوود لطفی، شهردار منطقه 17 مهمترین مشکل بافت فرسوده منطقه را در عدم تحرک در طرح تفصیلی برای این بافت برشمرد و گفت: مواردی را با معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران مطرح کردیم و نیازمند این هستیم که یکسری از پهنه ها در طرح تفصیلی تغییر پیدا کند.
او افزود: در چند نقطه از منطقه بافت فرسوده با، بافت ناپایدار کاملاً همجوار شده است به طور مثال ضلع شمال یک گذر در طرح تفصیلی بافت فرسوده قلمداد شده و ضلع جنوب همان گذر بافت ناپایدار محسوب شده است. در صورتی که هر دو بخش این بافتها ریزدانه هستند و به لحاظ زمانی تقریباً در یک زمان ساخته شدند ولی دقت نظر در این مورد وجود ندارد و همین مساله موجب رفتارهای دوگانه شهروندان و ساکنین شده است و در بعضی موارد ملکی که زودتر ساخته شده، ناپایدار محسوب شده است.
لطفی در ادامه اضافه کرد: مسائلی از این دست و ریزدانگی، نفوذ ناپذیری و کم عرضی معابر در پیشنهادهای ما برای طرح تفصیلی در قالب یک طرح به معاونت شهرسازی و معماری شهرداری ارائه خواهد شد تا بتوان یک سری از بسته های طرح تفصیلی را درباره بافت فرسوده تغییر داد.
شهردار منطقه 17 گفت: بسته های تشویقی موضعی نیز باید طراحی شود تا در جاهایی که در طول این سالیان اتفاقی در بافت فرسوده برای نوسازی نیفتاده و باعث شده بعضی از نقاط از یک عقب‌ماندگی در نوسازی رنج ‌ببرند، رخ دهد. همچنین اگر بتوانیم یک سری بسته های تشویقی اختصاصی منطقه 17 را در نظر بگیریم بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
خبرنگار: علی سی پی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: نوسازی بافت فرسوده بافت فرسوده طرح تفصیلی شهردار منطقه شهر تهران منطقه 17 مشوق ها یک سری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۵۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس‌های تکان‌دهنده از سردر یک باشگاه لیگ برتری؛ بافت فرسوده یا ساختمان باشگاه صنعت نفت آبادان؟

طرفداری| تیم محبوب استان خوزستان وضعیت خوبی ندارد و شانس اصلی سقوط به لیگ آزادگان محسوب می‌شود.

در فاصله 5 هفته به پایان لیگ برتر ایران جنگ برای قهرمانی از یک سو و جدال برای بقا از سویی دیگر ادامه دارد. جنگ قهرمانی بین دو تیم استقلال و پرسپولیس است و از نظر ریاضی سپاهان و حتی تراکتور هم شانس قهرمانی دارند، اما در پایین جدول رقابت سختی برای ماندن در لیگ برتر برقرار است. نکته ناراحت کننده این است که چند تیم‌ باسابقه و دوست داشتنی در کورس سقوط و فرار از سقوط به لیگ آزادگان هستند و چه دوست داشته باشیم و چه نه، دو تیم به دسته پایین‌تر سقوط می‌کنند.

در این بین وضعیت تیم محبوب و دوست داشتنی صنعت نفت آبادان بدتر از بقیه تیم‌هاست. این تیم با 16 امتیاز در رده آخر جدول قرار دارد. استقلال خوزستان با 21 امتیاز در رده پانزدهم است و تیم‌‌های نساجی مازندران و فولاد خوزستان هم با 22 امتیاز در رده چهاردهم و سیزدهم هستند. آبادانی‌ها در این فصل کار را با عبدالله ویسی شروع کردند و سپس با سهراب بختیاری‌زاده ادامه دادند و در حال حاضر فراز کمالوند هدایت این تیم را بر عهده دارند. اما این تغییرات هم نتوانسته صنعت نفت را از بحران خارج کند.  

نکته عجیب این است که صنعت نفت در بازی‌های خارج از خانه 9 امتیاز و در بازی‌های داخل خانه 7 امتیاز گرفته است. این یعنی آبادانی‌ها در بازی‌هایی که در آبادان برگزار می‌شود و از حمایت هواداران‌شان هم برخوردار هستند ضعیف‌تر نتیجه گرفته‌اند. این موضوع البته دلایل فنی دارد اما شاید این تصاویر توضیح درست‌تری درباره این که چرا صنعت نفت همیشه یکی از تیم‌های فانوس به دست لیگ برتر است بدهد. ساختمانی که در این تصاویر می‌بینید مربوط به بافت‌های فرسوده شهری نیست. این بنای قدیمی و ترکش خورده، ساختمان باشگاه صنعت نفت آبادان است.

همان طور که در سردر ورودی این ساختمان می‌بینید، موسسه فرهنگی ورزشی صنعت نفت آبادان در سال 1351 تاسیس شده است. مشخص نیست بعد از تاسیس، این بنا بازسازی شده است یا نه اما اگر هم شده باشد سال‌های زیادی از آن می‌گذرد. این تصاویر نشان دهنده بی‌توجهی مفرط مدیران به ساختمان اداری یکی از مهم‌ترین و محبوب‌ترین باشگاه‌‌های ایران است که ستاره‌های زیادی را به این فوتبال هدیه داده است. وقتی مدیران صنعت نفت و مدیران فوتبال خوزستان به ساختمان این باشگاه رسیدگی نمی‌کنند طبیعی است که نباید انتظار رسیدگی و مدیریت صحیح در تیم فوتبال این باشگاه را هم داشته باشیم.

شاید اولین قدم برای رفع مشکلات صنعت نفت و بازگرداندن این تیم به سطحی که هوادارانش انتظار دارند این است که ساختمان باشگاه را به شکلی مرمت و بازسازی کنند که در شان این تیم و هوادارانش باشد. بعد از رخ دادن این اتفاق می‌شود انتظار تحولات بعدی را داشت. اما تا وقتی ساختمان باشگاه ظاهری شبیه به بافت‌های فرسوده شهری داشته باشد انتظار هر تحول و پیشرفتی بیهوده است. ساختمانی که هنوز آثار ترکش ها و خمپاره های جنگ تحمیلی هشت ساله در آن دیده می شود.

از دست ندهید ????????????????????????

بایرلورکوزن رکورد 59 ساله را می‌شکند پاس دیدنی سردار آزمون برابر یوونتوس که با بی‌دقتی گل نشد (فیلم) کلوپ: امیدوارم با هوای بارانی اشک‌هایم را کسی نبیند پالما با ایرانی‌ها فاتح لیگ قهرمانان اروپا شد

دیگر خبرها

  • چرا مشوق‌های نوسازی در شهرداری‌های استان یزد خاک می‌خورد؟
  • بسته‌های تشویقی بازآفرینی برای مردم جذابیت ندارد
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • تسریع در اتمام پروژه آزادراه ارومیه تبریز در دستور کار قرار دارد
  • برگزاری ۵ رزمایش برای نوسازی بافت های فرسوده
  • عکس‌های تکان‌دهنده از سردر یک باشگاه لیگ برتری؛ بافت فرسوده یا ساختمان باشگاه صنعت نفت آبادان؟
  • تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه
  • روند تعویض شناسنامه در استان بوشهر تسریع می‌شود
  • بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان اعلام شد
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری